Waardendrives en management drives: het origineel

De mensen achter Core Commit introduceerde de theorie van Graves in 1992 naar Nederland. Toen nog onder de naam Spiral Dynamics. Egbert Kinds is de eindredacteur van de Nederlandse vertaling van dat boek. Later zijn we teruggegaan naar het empirische werk van Clare Graves waarop Spiral Dynamics zich baseerde. Onze waardendrives zijn gebaseerd op het oorspronkelijke werk van Prof. Clare W. Graves.

Het origineel

Graves wilde met zijn onderzoek het beeld van zelfrealisatie van A. Maslow falsificeren en vroeg zijn studenten op te schrijven wat zij beschouwden als 'een gezonde volwassen menselijke persoonlijkheid.

Op basis daarvan kwam hij tot een 8 tal drijfveren waarvan wij er in ons Waarden Profiel 7 meten. De eerste (overleving) wordt niet gemeten. Er zijn ondertussen meerdere afgeleiden op de markt zoals Management Drives (meet maar 6 drijfveren, laat namelijk duurzaamheid weg) en Profile Dynamics (een 'kopie'van Management drives).

Het Waarden Profiel baseert zich op de zogenaamde 'Tachistoscope' studie van Graves en Labier. Daarin werden de eerste items voor de vragenlijst gevalideerd. Klik hier om een link te krijgen om de vragenlijst in te kunnen vullen:

Vraag uw gratis link aan

Top
EnglishDutch